​Ensimmäiset asiakkaat muuttivat uuteen kehitysvammaisten kotiin Kajaanissa

16.05.2018
Etusivu > Ajankohtaista > ​Ensimmäiset asiakkaat muuttivat uuteen kehitysvammaisten kotiin Kajaanissa

Hoiva- ja asumispalveluita ikäihmisille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaispalvelun asiakkaille tarjoava yritys Esperi Care avasi eilen uuden, kehitysvammapalvelun asiakkaille tarkoitetun kotinsa ovet. Asukkaiden yksilöllisen terapian tueksi käyttöön otetaan pian uusi Haltija Groupin SHX aistihuone.

Hoiva- ja asumispalveluita ikäihmisille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaispalvelun asiakkaille tarjoava yritys Esperi Care avasi eilen uuden, kehitysvammapalvelun asiakkaille tarkoitetun kotinsa ovet.

Suksikadulle, Rostovinpuiston kulmaan on avautunut Esperi Koti Puistola, joka tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista tai kevyempää tukiasumista 15:lle kehitysvammapalvelun asiakkaalle. Ensimmäiset asukkaat muuttivat tänään sisään ja loppukevään aikana kotiin odotetaan lisää asukkaita. Kodin ollessa täynnä, tulee toiminta työllistämään yli 10 uutta sosiaali- ja terveysalan ammattilaista.

Jokaisella asukkaalla on oma, 20 – 26 neliömetrin asunto, jonka voi sisustaa haluamallaan tavalla. Tämän lisäksi asukkaiden käytössä ovat yhteiset oleskelutilat sekä suojaisa piha. ”Toiminnassa on tärkeää mahdollistaa asukkaille itsenäinen elämä, turvallisessa ympäristössä ja alan ammattilaisten tukemana”, sanoo Esperin kiinteistöjohtaja Tomi Rosqvist.

Aistihuone tukemaan asukkaiden yksilöllistä terapiaa

Asukkaiden yksilöllisen terapian tueksi käyttöön otetaan uusi Haltija Groupin SHX aistihuone. Täysin ohjatun aistihuoneen avulla asukkaille luodaan terapeuttinen ja elämyksiä tuottava ympäristö, jossa aististimulaation määrä ja luonne valitaan aina käyttäjien yksilöllisen tarpeen mukaan. Sama tila taipuu ohjaajan valinnoista riippuen joko rauhoittavaksi tai aktivoivaksi ympäristöksi.

Aistihuoneet ovat turvallisia ja helposti käytettäviä tiloja, jotka edistävät kommunikointia ja rohkaisevat käyttäjiä kokeilemaan, yrittämään uusia asioita tai vaikka heittäytymään seikkailuun mukaan”, kertoo Haltijan tuotepäällikkö Ari Pohjanmaa, ja lisää: “Aistihuoneen virike- ja elämysympäristöstä hyötyvät kaikki vauvasta vaariin, mutta erityisesti siitä hyötyvät eriasteisesti kehitysvammaiset ja autistiset henkilöt sekä muistisairaat vanhukset.

Aistihuone on ensimmäinen laatuaan meillä Esperillä ja odotukset ovat tottakai korkealla. Tällainen uusi teknologia mahdollistaa elämyksellisen kokemuksen niille, joille sitä on normaalioloissa vaikea turvallisesti tuottaa. Toivotammekin kaikki tervetulleeksi tutustumaan kotimme toimintaan”, Rosqvist toteaa. 

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä