Hoivakoti Kanavanrannassa eletään yhdessä asukkaiden kanssa arvokasta elämää

19.10.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Hoivakoti Kanavanrannassa eletään yhdessä asukkaiden kanssa arvokasta elämää

Monipuolinen työ vaatii rautaista ammattitaitoa, mutta kyky elää mukana asukkaiden arjessa ja pieni pilke silmäkulmassa ovat Kanavanrannan hoitajien mielestä esperiläisen tärkeimmät ominaisuudet.

Lempääläläisen Esperi Hoivakoti Kanavanrannan sairaanhoitaja-tiiminvastaava Mira Nurmi ja lähihoitaja Marika Tiura istahtivat kanssamme juttelemaan Kanavanrannan arjesta ja työstä ikäihmisten parissa. 

Lähihoitaja Marika Tiuralle työ ikäihmisten parissa on itsestäänselvyys. Marika on opiskellut aikuisiällä lähihoitajaksi eikä edes nähnyt muita mahdollisuuksia urapolullaan. 

“On tärkeää ja äärimmäisen palkitsevaa tuoda ihmisen viimeisiin hetkiin arvokasta elämää. Tämä on minulle ihan sydämenasia“, Marika hymyilee. 

Sairaanhoitaja-tiiminvastaava Mira Nurmi ei vielä opiskeluvaiheessa osannut ajatella itseään ikäihmisten pariin. Aluksi Mira työskenteli nuorten parissa psykiatrisena sairaanhoitajana sekä terveyskeskussairaalassa, mutta työ ikäihmisten parissa on tuntunut kaikessa moninaisuudessaan kaikkein omimmalta. 

“Esperillä työ on itsenäistä ja työnkuvaan voi vaikuttaa konkreettisesti. Meidän ensisijainen tehtävämme on tukea ihmisen omaa, yksilöllistä, arvokasta elämää“, Mira kertoo. 

“Asukkaat ovat kyllä parasta tässä työssä, kaikki ovat ihan mahtavia tyyppejä. Ihmiset ja ihanat kohtaamiset ovat arjen kohokohtia! Kyky elää arjessa on esperiläiselle tärkeää“, Marika ja Mira huikkaavat yhdestä suusta. 

Pääosassa mielekäs arki 

Molempien työpäivään Esperillä kuuluu ensisijaisesti perushoiva eli hygieniasta, ravitsemuksesta ja lääkehoidosta huolehtiminen sekä ja asukkaiden päivittäinen tukeminen arjessa – esperiläiset elävät siis tavallista elämää ja arkea asukkaiden kanssa. Miran arkea Kanavarannan sairaanhoitaja-tiiminvastaavana rytmittävät perushoivan lisäksi apteekki- ja lääkäriyhteistyöt ja asukkaiden sairaanhoidollinen tarve. 

”Esperillä työ on itsenäistä, täällä on mahdollisuus rakentaa työnkuvaa omien mielenkiinnon kohteiden näköiseksi. Tärkeintä on olla omalta osaltaan rakentamassa konkreettisesti ikäihmisten laadukasta arkea. Yksikkömme on aika tuore, mikä tarkoittaa että täällä on paljon kehitysmahdollisuuksia“, Mira kertoo. 

Hetkessä eläminen, huumori ja tilannetaju tärkeää

Työ ikäihmisten parissa vaatii ennen kaikkea kykyä mukautua arjen muuttuviin tilanteisiin, joita tuleekin eteen päivittäin. Joustavuudella, tilannetajulla ja lämmöllä pääsee pitkälle. Tekniset asiat voi aina opiskella ja opetella, mutta ihmisen kohtaaminen pitää olla ihan selkäytimessä, kaksikko opastaa. 

“Huumoria pitää olla! Asukkaiden kanssa on tärkeää keskustella arjen asioista ja päivän uutisista“, Marika hymyilee. 

“Hoitoalalle kannattaa ehdottomasti tulla, vaikka välillä alasta uutisointi voi olla negatiivistakin. Tämä työ antaa paljon enemmän kuin ottaa ja täällä on sydän mukana. Meillä on myös ihan mahtavia työkavereita“, kaksikko päättää. 

Hoivakoti Kanavanranta tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua 42 ikäihmiselle ja muistisairaalle Lempäälässä. Lisäksi kodissa on 24 yhteisöllisen asumisen asukaspaikkaa itsenäisemmin toimeen tuleville ikääntyneille. Yhteisöllisessä asumisessa apua ja tukea on saatavilla päiväsaikaan. Vakituisen asumisen ohella palveluvalikoimaan kuuluu tilapäinen asuminen, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi sairaalasta kuntoutumisen tai omaishoitajan loman ajaksi.

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä