Saga Salpalinnalle LEED-ympäristöluokitus

10.03.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Saga Salpalinnalle LEED-ympäristöluokitus

Lokakuussa 2020 avautunut Saga Salpalinna on rakennettu ympäristötehokkaasti. Palvelutalolle myönnetty LEED-ympäristöluokitus on Saga-palvelutaloille ensimmäinen laatuaan.

”Olemme ylpeitä saadessamme LEED-ympäristöluokituksen Saga Salpalinnalle. Hyvin suunniteltu ja toteutettu talo säästää energiaa ja tuottaa vähemmän päästöjä. Haluamme olla mukana toteuttamassa uusia palvelutaloja ja hoivakoteja, joissa myös ympäristöasiat on otettu huomioon heti suunnittelusta ja rakentamisesta lähtien. Lisäksi Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki vuonna 2021, ja oli hienoa toteuttaa tämä kohde nimenomaan Lahteen, toteaa kiinteistöjohtaja Tomi Rosqvist.

LEED-luokitusjärjestelmä on kansainvälinen ja se on käytössä yli 130 maassa. Kriteeristö on kaikille maille ja kohteille yhteinen. Hanke saavutti tavoitellun LEED Hopea -tason luokituksen.

LEED-ympäristöluokitus mittaa muun muassa kestävää maankäyttöä, veden käyttöä, energiankäyttöä ja sisäympäristön laatua. Saga-palvelutalon tontti ja sen sijainti itsessään antoivat hyvät lähtökohdat sertifikaatin hakuun, sillä palvelutalon saavutettavuus julkisin yhteyksin on erinomainen. Saga-palvelutalossa kiinnitettiin erityisesti huomiota vedenkulutuksen vähentämiseen sekä sisätiloissa että ulkoalueilla. Energiankäytön osa-alueella ympäristöluokituksen edellyttämät pisteet tulivat rakennukselle tehdystä energiasimuloinnista, laajennetusta toiminnanvarmennuksesta ja energiatehokkuuden optimoinnista. Kohteen suunnittelussa huomioitiin sisäilman laatuvaatimukset tarkasti, ja sisäilman laatua parannettiin normaalitasosta.

Saga-palvelutalon Lahteen rakensivat Skanska ja Northern Horizon Capital. Skanska kehitti ja rakensi kohteen, ja Northern Horizon hankki kohteen omistukseensa.

 ”Laadukkaat kiinteistöt ja asukkaiden viihtyvyys ovat vahvasti osa Northern Horizonin strategiaa ja panostamme kiinteistöjemme ympäristöystävällisyyteen ja energiatehokkuuteen matkallemme kohti hiilineutraaliutta. Toimijoiden yhteneväiset vastuullisuustavoitteet mahdollistivat LEED-ympäristöluokituksen hakemisen tälle hankkeelle”, sanoo Northern Horizonin Suomen maajohtaja Riikka Moreau.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Viestintä, Saga-palvelutalot, puh. 010 408 7000 tai media@sagacare.fi
 

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä