Sävelsirkun sävelet ilahduttavat

14.05.2018
Etusivu > Ajankohtaista > Sävelsirkun sävelet ilahduttavat

Sävelsirkku on digitaalinen palvelu kuntouttavaan ja virikkeelliseen hoitotyöhön. Vaikuttavuus perustuu vuorovaikutuksen voimaan; musiikin ja ääniohjelmien luomien henkilökohtaisten tunnemuistojen pohjalta. Sävelsirkku on tutkittu ja käytännön työssä todennettu ja se on käytössä hoivakodeissa aktiivisen arjen apuvälineenä.
_x000D_
_x000D_ Esperissä käytämme Sävelsirkkua jokapäiväisen hoivatyön tukena. Palvelu on käytössä Etelä-Suomen alueella noin 10 kodissamme, kuten lippulaivassamme Tilkassa.

Hoivakoti Esperi Sävelsirkku

Yksikönpäällikkö Riitta Kolsi kertoo Sävelsirkun käytöstä Tilkassa:

Kaikki tulevat mielellään yhteiseen tilaan, kun Sävelsirkku-tuokio alkaa. Ohjelma sopii kaikille asukkaille monipuolisuutensa vuoksi. Reaktioista voi huomata, että tutut musiikkikappaleet herättävät muistoja. Sävelsirkku sopii erilaisiin toimintatuokioihin ja musiikkia löytyy moneen makuun.

Henkilökunta koulutetaan käyttöön ja pidetään ajan tasalla päivityksistä kuukausittaisella tiedotteella. Tilkassa laitetta käyttävät mm. yksikönpäällikkö, hoitajat, fysioterapeutti ja vapaa-ajanohjaaja. Periaatteessa asukkaat voisivat käyttää Sävelsirkkua itsekin, mikäli tabletti olisi ennestään tuttu laite.

Sävelsirkkua hyödynnetään päivittäin. Se kiertää Tilkan eri hoivakodeissa vuorotellen. Laitetta käytetään pääasiassa kodin yhteisissä tiloissa virikehetkissä tai sen voi viedä asukkaan huoneeseen. Kesäisin se otetaan mukaan terassille, kun nautitaan päiväkahveja.

Erilaiset sisällöt löytyvät helposti ja ne sopivat kaikille. Hauskuuden lisäksi siitä löytyy myös opettavaisia osioita, kuten historiaa ja tietokilpailuja. Sisältöä löytyy moneen makuun, kaikkea historiasta bingoon.

Meidän suosikkiosuus palvelusta on musiikki, josta voi valita eri tyylilajeja, artisteja, soittolistoja ja sekoituksia. Musiikin voi ajastaa vaikkapa tunniksi. Myös Tilkan fysioterapeutti käyttää Sävelsirkun musiikkia jumppatuokioissa. Suosituimpiin toimintoihin kuuluvat myös tietovisailut ja hartaushetket.

Asukas Helena 93-v. kuvailee Sävelsirkkua:

“On mukavaa kuunnella musiikkia Sävelsirkusta. Se toimii paremmin kuin radio, sen avulla voi jumpatakin!“

Hoivakoti Esperi Sävelsirkku sisältö
Sävelsirkun musiikkisisältöä

Ingressin lähde: https://savelsirkku.fi/ 

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä