Suomen Sairaanhoitajat palkitsivat Kiintotähti-tunnuksella Esperin Minna Markkulan

22.11.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Suomen Sairaanhoitajat palkitsivat Kiintotähti-tunnuksella Esperin Minna Markkulan

Sairaanhoitaja-tiimivastaava Minna Markkula koki iloisen yllätyksen, kun hän sai kuulla saaneensa Kiintotähti-tunnuksen Suomen Sairaanhoitajat -yhteisöltä. Palkitseminen tuli Minnalle täytenä yllätyksenä, vaikka hänen kollegansa kuvailevatkin Minnaa arjen sankarina.

Suomen Sairaanhoitajat myönsivät tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kiintotähti-tunnustuksia kokeneille, pitkän linjan sairaanhoitajille, jotka ovat työssään sitoutuneita ja ylpeitä ammatistaan. Yksi palkituista sairaanhoitajaista oli Minna Markkula, joka työskentelee Esperi Hoivakoti Puuvillassa, Forssassa.

“Kohdataan jokainen ihminen ihmisenä“

Minna on kokenut sosiaali- ja terveysalan osaaja, joka on kartoittanut työkokemusta sekä julkiselta että yksityissektorin puolelta. Hänen työkokemuksensa ja monipuolinen koulutustausta ovat muokannet hänestä todellisen asiantuntijan ikäihmisten hoitotyössä.

“Työ ikäihmisten parissa vaatii rauhallisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Kohdataan jokainen ihminen ihmisenä. Oli asukkaalla muistisairaus tai ei, häntä kohdellaan aina kunnioitettavasti“, Minna hymyilee.

“Hermostua ei kannata. Iäkkäiden asukkaiden kanssa asiat menevät omalla painollaan ja sen takia on tärkeää pysyä maltillisena“, Minna jatkaa.

Minnan vahvuudet piilevätkin hänen ongelmanratkaisutaidoissansa ja rauhallisessa olemuksessa – ja tämän takia häntä on jokaisen helppo lähestyä, oli kyse sitten kollegasta, omaisesta tai asukkaasta.

“Oman kokemukseni myötä, osaan asennoitua vastaan tuleviin pulmiin niin, että kyllä ne asiat aina ratkeavat. Itse hoivatyö on usein ongelmien ratkaisuja, sillä harvemmin työpäivät toistavat samaa kaavaa – mutta se onkin tämän työn suola. Jos jokainen työpäivä olisi täysin samanlainen, se kävisi aika tylsäksi“, Minna sanoo.

Kiintotähti-tunnus kunnianosoituksena hyvästä työstä

Suomen Sairaanhoitajien myöntämä Kiintotähti-tunnus oli Minnalle suuri yllätys, mutta samalla kunnianosoitus. Hän uskoo palkitsemisen liittyneen hänen kykyynsä arjen sujuvoittamiseen ja nopeaan reagointiin työssään. 

“Suoraan sanottuna olin aluksi aika ihmeissään. Saavuin töihin aivan muina naisena, kun kollegat yksitellen tulivat onnittelemaan. En ymmärtänyt yhtään mistä oli kyse“, Minna naurahtaa.

Pian Minnalle selvisi, että hänen kollegansa oli ilmiantanut hänet tunnustuksen saajaksi. Mysteeriksi kuitenkin jäi mitä kyseinen kollega oli kirjoittanut perusteluiksi.

“Hän ei ole heltynyt kertomaan perusteluita, mutta kuulemma aamukahvia hörppiessään hän oli päättänyt ryhtyä tuumasta toimeen ja lähettänyt ehdotuksen Suomen Sairaanhoitajille“, Minna kertoo.

Paljon annettavaa hoiva-alalle ja sen tulevaisuudelle

“Hyvin erilaiset ihmiset ovat tiimimme rikkaus. Olen itse kiitollinen siitä, että tiimimme pitää hyvin yhtä ja iloitsemme toisten onnistumisista. Saan nimenomaan onnistumisen iloa siitä, kun näen kollegani onnistuneen esimerkiksi jonkun haastavan asian selättämisessä“, Minna sanoo.

“Alamme tarjoaa paljon mahdollisuuksia oman ammattitaidon kehittämiseen ja olen Esperillä päässyt suorittamaan muun muassa lähiesihenkilötyön ammattitutkinnon. Myös validaation työkalut ovat tulleet tutuksi ja hyödynnämme koulutuksen oppeja jokapäiväisessä arjessamme Hoivakoti Puuvillassa“, Minna hymyilee. 

Minna Markkula

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoivakoti Puuvillassa on 30 asukaspaikkaa ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille ja muistisairaille. Vakituisen ympärivuorokautisen palveluasumisen ohella hoivakoti tarjoaa myös lyhytaikaista asumispalvelua. Hoivakoti sijaitsee Vanhan Kutomon upeassa tehdasmiljöössä, Forssan sydämessä.

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä