”Tärkeintä on olla läsnä”

06.05.2022
Etusivu > Ajankohtaista > ”Tärkeintä on olla läsnä”

Esperi Hoivakoti Vanhalinnan asukkaille, Leenalle ja Lahjalle, äitiys on antanut paljon iloa ja merkitystä elämään. ”Lahjat eivät olet tärkeintä, vaan se että omat lapset ja lastenlapset tulevat käymään”.

Parasta äitiydessä on ollut seurata lapsensa kasvua 

”Lapsen kasvaminen, ja tietysti kasvun seuraaminen, on parasta äitiydessä”, 91-vuotias Leena sanoo.  Leenalle on erityisesti jäänyt mieleen ikävaihe, jolloin Juha-poika oppi piirtämään. ”Muistan hyvin, kuinka ylpeä poikani oli siitä, mitä oli saanut kynällä aikaan!”

Leena kertoo olevansa läheinen poikansa kanssa. Juha käy häntä katsomassa niin usein kuin töiltään ehtii. ”On ihanaa, että hän käy – eikä se ole mikään itsestäänselvyys. Hän on aina ollut helppo lapsi, ei koskaan vaikeuksissa. Hän on tuottanut minulle paljon iloa”.

Leena kertoo, että äitiydessä haastavinta on ollut jäädä yksin lapsen kanssa aviopuolison kuoleman jälkeen. Hän liikuttuu kyyneliin. Leena toteaa kuitenkin, ettei ole koskaan katunut äitiyttä, vaan äitiys on tehnyt hänet hyvin onnelliseksi. ”Elämä ei olisi mitään ilman poikaani”, hän huokaa.

Äitienpäivänä poika tulee aina käymään ja toki muulloinkin. Joskus hän tuo kukkia, joskus ei. 

”Tärkeintä on olla vain yhdessä. Sitä tavallista olemista”, Leena tuumii. ”Elämä on lyhyt. Parasta on, kun saa olla toisen ihmisen lähellä”.

”Siitä on aina kiitollinen, kun lapset tulevat käymään”​

Lahja asuu myös hoivakoti Vanhalinnassa. Hän on 89-vuotias, ja hänellä on kaksi lasta, Juha ja Tuula, sekä monta lastenlasta. Lahjallekin äitiys on ollut hyvin mukavaa ja merkityksellistä.  

”On tärkeää, että ihmiset tulevat käymään”, Lahja sanoo. ”Olen siitä hyvin kiitollinen, vaikken enää aina muistakaan heidän kaikkien nimiä.”  

Oman äitinsä kanssa Lahja oli läheinen, ja äiti oli hänelle tärkeä ihminen. Lahja oli viidestä lapsesta ainoa tyttö, mikä yhdisti häntä äidin kanssa. Lahjalla itsellään on omiin lapsiinsa myös hyvä välit, ja erityisesti tytär Tuula käy hoivakodissa usein lapsineen Lahjaa katsomassa.

Lapsenlapsien seurasta Lahja nauttiikin paljon – ne ovat hänestä ihastuttavia ja ovat tuoneet paljon iloa ja naurua hänen elämäänsä. ”Ne ovat kaikki niin omanlaisiaan. Haluan tuntea heidät kaikki hyvin – on tärkeää olla yhteys.”

Myös tänä vuonna Leena ja Lahja odottavat innolla äitienpäivätapaamisia. 

Hyvää äitienpäivää!

 itienpiv 2022 Esperi hoivakoti Vanhalinna

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä