Mitä tarkoittaa ympärivuorokautinen palveluasuminen?
Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa henkilöstöä on paikalla ympäri vuorokauden takaamassa asukkaillemme avun ja tuen saannin aina silloin kun sitä tarvitaan. Asukkaillamme on omat huoneet ja kylpyhuone, muut tilat kuten olohuone, ruokailutila, sauna ja piha-alueet ovat yhteisiä. Tarkemman palvelukuvauksen saat sinua kiinnostavan Esperi-kodin esihenkilöltä.
Ympärivuorokautinen palveluasuminen ikäihmisille
Ympärivuorokautinen (ent. tehostettu) palveluasuminen on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on erilaisia päivittäisen arjen selviytymisen haasteita esim. liikkumisen, muistisairauden tai muiden sairauksien vuoksi. Henkilökuntamme on hoivakodeissa läsnä ympäri vuorokauden huolehtien asukkaidemme yksilöllisestä, kuntouttavasta hoivasta.
Ympärivuorokautinen palveluasuminen mielenterveyskuntoutujille
Ympärivuorokautinen (ent. tehostettu) palveluasuminen on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujalle, joka tarvitsee ympärivuorokautista tukea hoitoalan ammattilaisilta selviytyäkseen arjen toiminnoista. Tavoitteena on kuntoutuminen mahdollisimman itsenäiseen elämään.
Ympärivuorokautinen palveluasuminen vammaispalveluissa
Ympärivuorokautinen palveluasuminen (ent. autettu asuminen) sopii henkilölle, joka kehitysvammansa tai muun vamman vuoksi tarvitsee hoitoa, ohjausta, apua tai tukea vuorokauden kaikkina aikoina. Henkilöllä saattaa olla vamman lisäksi muita, toimintakykyyn oleellisesti vaikuttavia fyysisiä, psyykkisiä tai sosiaalisia tarpeita, jotka lisäävät asiakkaan avun ja ohjauksen tarvetta.
Mitä tarkoittaa tehostettu palveluasuminen?
Tehostettu palveluasuminen tarkoittaa samaa kuin nykyisin käytetty nimitys ympärivuorokautinen palveluasuminen. Uusi nimitys otettiin käyttöön 1.1.2023 osana asumispalvelujen uudistusta. Termin vaihtamisen myötä palvelun sisältö avautuu selkeämmin – se kertoo, että henkilökunta on asukkaiden apuna ja tukena ympäri vuorokauden. Vanhaa termiä tehostettu palveluasuminen saattaa esiintyä edelleen joissain yhteyksissä.