Mitä ikäihmisten palveluja Esperi Hoivakodeissa tarjotaan?

Etusivu > Usein kysytyt kysymykset > Mitä ikäihmisten palveluja Esperi Hoivakodeissa tarjotaan?

Palvelut ikäihmisille

Esperi Hoivakodeissa on tarjolla monenlaisia palveluita ikäihmisille ympärivuorokautisesta hoivasta päivätoimintaan. Asumisen lisäksi palveluun sisältyy hoitoa ja hoivaa, asukkaan tarpeen mukaan. Otamme palveluissamme aina huomioon asukkaan toiveet ja tarpeet. 

Ympärivuorokautinen ns. tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistihäiriöisille ikäihmisille, jotka tarvitsevat hoivaa ja apua kaikkina vuorokauden aikoina. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ovat hoivakodissa läsnä ympäri vuorokauden ja huolehtivat yksilöllisestä, kuntouttavasta hoivasta. Hoivakotien asukkaat asuvat omissa huoneissaan tai huoneistoissaan ja viihtyisät yhteistilat ovat kaikkien käytössä.

Yhteisöllinen palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen melko itsenäisesti. Hoivakodin tai palvelutalon asukkaat asuvat omissa huoneissaan tai huoneistoissaan. Yhteistiloissa voi halutessaan oleskella ja harrastaa muiden kanssa. Hoivahenkilöstö on läsnä aamusta iltaan auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistys- ja harrastustoimintaa.

Lyhytaikainen ja tilapäinen asumispalvelu sopii esimerkiksi omaishoitajan loman ajaksi. Asumisen kesto voi vaihdella muutamasta päivästä kuukausiin. Tilapäistä asumista varten meillä on valmiiksi kalustettuja huoneita ja asukkaat voivat osallistua kodin virike- ja harrastustoimintaan muiden asukkaiden kanssa. Omaishoitajien vapaapäivien ajaksi moni kunta tarjoaa palveluseteleitä, joilla voi kattaa osan tilapäisen asumisen maksusta.

Esperin Päivätoimintakeskukset tarjoavat iloa arkeen! Päivätoiminta on tarkoitettu kotona asuville iäkkäille ihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona jaksamiseen ja iloa arjen hetkiin. Lisäksi päivätoiminta mahdollistaa omaishoitajan lakisääteisen vapaan ja tukee näin omaishoitajan jaksamista. Osa hyvinvointialueista tarjoaa palvelusetelin päivätoimintaan, joilla voi kattaa palvelun maksuja. Järjestämme asiakkaillemme tarpeen mukaan myös ryhmäkuljetuksen. 

Esperin hoivakotien lisäksi kevyesti tuettua palveluasumista tarjoavat korkeatasoiset Saga-palvelutalot Helsingissä, VantaallaTurussa, Raumalla, LahdessaLappeenrannassa ja Seinäjoella. Esperi Care -konserniin kuuluva Saga Care tarjoaa palvelutalojensa senioriasunnoissa huippulaadukasta vuokra-asumista ja eritasoisia palvelupaketteja ikääntyneille.

Esperin hoivakotien palveluihin kuuluvat vuokra, ateriapalvelut, hoito ja hoiva sekä virikkeellinen ja kuntouttava toiminta. Lisäpalveluina on saatavissa esimerkiksi kotihoidon palveluita kuten asiointiapua, lääkäripalveluita, fysioterapiaa sekä jalkahoitajan ja kampaajan palveluita.

Katso myös

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä