Esperi Hoitokoti Rantaniemi, Reisjärvi

Susisaarentie 2, 85900 Reisjärvi
Katso kartalla

Yhteystiedot

Vapaita asukaspaikkoja!

Meillä on vielä vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Katso yhteystiedot täältä.

Etusivu > Vammaispalvelut > Reisjärvi > Esperi Hoitokoti Rantaniemi, Reisjärvi
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Rantaniemi tarjoaa monipuolisia asumispalveluita kehitysvammaisille asiakkaille Reisjärvellä. Rantaniemessä on yhdeksän asuntoa enemmän hoivaa ja huolenpitoa tarvitseville sekä rivitalo, jossa on kymmenen yksiötä itsenäisempään asumiseen. Asuminen Rantaniemessä voi olla:

– ympärivuorokautista asumista ja tuettua asumista
– kuntoutustavoitteellista siirtymävaiheen asumista ohjatusta kohti tuettua asumista
– vanhempien tai muun huollosta vastaavan omaisen tarpeesta lähtevää loma- tai intervalliasumista.

Meillä on yksi lyhytaikaispaikka. Osaksi Esperi Care -konsernia Rantaniemi liittyi kesällä 2017.

Toiminnallinen arki

Rantaniemen toiminnan arvoperustan muodostavat yksilön kunnioitus, yhdessä tekeminen ja hyvä työ. Toiminnan ydintavoite on hyvä, turvallinen ja mahdollisimman itsenäinen kuntouttava asuminen sekä asiakkaiden oman arvotaustan huomioiminen. Toimintaperiaatteena on, että jokaisella asiakkaalla on oma ulko-ovi ja sen takana koti, jota hän itse hallitsee. Asiakkaat ja henkilökunta tekevät monipuolista yhteistyötä muun muassa  Reisjärven kristillisen opiston kanssa.  

Avo- ja työtoiminta sekä päivätoiminta

Osa asiakkaista käy työssä PPKY Selänteen Toimintakeskus Violassa ja osa avotyössä paikallisilla toimijoilla. Reisjärvellä sijaitseva Sun Avux Oy on eräs yritys, joka tarjoaa mahdollisuuden avotyöhön osalle Rantaniemen toimeliaista asukkaista. Hyötyjäteasema on Reisjärven taajaman läheisyydessä. Laajalta alueelta löytyy paljon hallitilaa, kotiharraste-eläimiä ja  erilaisia työautoja. Rantaniemen asukkaille on monipuolisia työtehtäviä.  

Kiinteistönhoitoa Rantaniemen laajassa pihapiirissä riittää. Pihapiirin töitä ovat hiekoitus, kolaus, ruohonleikkaus, pensaiden hoito ja puutarhatyöt. Näitä puuhia tehdään ohjaajien kanssa tai itsenäisesti. Remonttitöinä tehdään esimerkiksi maalaustöitä ja kalusteiden huoltokorjausta. Pienessä puutyöpajassa voi nikkaroida monenlaista.  Rantaniemessä otetaan vastuuta yhteisestä kodista, ja siksi halukkaat asiakkaat ovatkin ottaneet hoitaakseen talonmies-, postinhaku- sekä tiskivuoroja.

Rantaniemessä järjestetään myös monipuolista ja toiminnallista päivätoimintaa painottuen aamupäiviin arkisin. Päivätoiminnan tavoitteena on asiakkaan sosiaalisten taitojen vahvistaminen, arkielämän taitojen harjaannuttaminen sekä kaikenlaisen luovan viriketoiminnan harjoittaminen. Rantaniemen tilava kiinteistö ja laaja luonnonläheinen pihapiiri mahdollistavat monipuolisen toimintaympäristön päivätoiminnalle.

Turvallinen koti

Rantaniemi sijaitsee Reisjärvellä, järven rannalla. Maaseutumaisessa pihapiirissä on sekä mielekästä tekemistä että olemisen rauhaa!  Matkaa Reisjärven keskustaan on pari kilometriä, ja asiakkaat pääsevät kykyjensä mukaisesti taittamaan matkan turvallisesti kevyenliikenteenväylää pitkin.

Alueeseen kuuluvat päärakennus, jossa on yhdeksän asuntoa enemmän hoivaa ja huolenpitoa tarvitseville sekä rivitalo, jossa on kymmenen yksiötä itsenäisempään asumiseen. Rantaniemessä on myös yhteistä tilaa, jossa kokoonnutaan yhdessä syömään ja seurustelemaan. Piha-alue on monipuolinen ja viihtyisä. Piha-alueella on laajat nurmikentät, marjapensaita, kasvimaa ja hieman etäämmällä uima- ja kalastusranta.  

Yksikönjohtaja

Yksikönpäällikkö

Simo Lamminsivu
(yhteydenotot ark. 9-15)
046 920 2791
simo.lamminsivu@esperi.fi

Tiimivastaava

Tuula Paananen
040 356 5801
tuula.paananen@esperi.fi

Kuulumisia ei löytynyt.

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä